Ponedeljak 09.11.2009.
13:56
Tanjug

Rodić pred sudijom 25. novembra

Istražni sudija saslušaće Rodićevu odbranu, a potom odlučiti o zahtevu tužilaštva da se protiv njega pokrene istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje i oštetio državu za više od 203 miliona dinara, rekao je portparol i sudija tog suda Zoran Šešić.

Radisav Rodić biće saslušan u vezi sa optužbom da je izbegavao plaćanje poreza
 


Zahtevom Prvog opštinskog tužilaštva od 18. septembra ove godine Rodić se tereti za izbegavanje plaćanja poreza na promet u iznosu od 115,3 miliona dinara i poreza na dohodak građana u iznosu od 88 miliona dinara, na osnovu krivične prijave koju je podnela Poreska policija. Za utaju poreza zaprećena je kazna do osam godina zatvora.

Rodić se od 27. oktobra nalazi u pritvoru, pošto je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa bivšim glavnim i odgovornim urednikom "Glasa javnosti" Slavoljubom Kačarevićem zloupotrebio službeni položaj. Protiv Rodića i Kačarevića pokrenuta je istraga zbog sumnje da su u svojstvu vlasnika, odnosno direktora preduzeća "Manami", tokom 2001. godine zloupotrebom službenog položaja pribavili protivpravnu imovinsku korist i oštetili Komercijalnu banku za oko pola miliona evra.

Okružno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je 25. septembra protiv Rodića, Vekomira Joksimovića i Snežane Jerinić istragu i zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i lažnom dokumentacijom podigli kredit od Komercijalne banke u iznosu od oko 22 miliona dinara. Kredit nije vraćen banci i ona je za pomenuti iznos oštećena, saopštilo je tada tužilaštvo.

2024 © - Vesti online