Petak 04.11.2016.
14:37
M. Topalović - Vesti

Pobeda Gvardiole, izvinio se Ture

Reuters
POBEDNIK: Pep Gvardiola

Tako je iskusni vezista iz Obale Slonovače izpunio glavni preduslov za povratak u tim "građana".

Gvardiola je na startu sezone odstranio Turea iz ekipe zbog izjave Seluka nakon odluke da njegov klijent ne bude licenciran za Ligu šampiona.

- Ako osvoji Ligu šampiona lično ću otići u Englesku i reći mu da je najbolji menadžer na svetu, ali ako ne uspe, verujem da će Pep imati "onu stvar" da prizna grešku - izjavio je tada Seluk. 

Gvardiola je nakon toga zatražio izvinjenje i posle više od dva meseca ga je dobio. 

- Želim da se izvinim zbog svog, ali i ponašanja ljudi koji me zastupaju. Izvinjavam se menadžmentu i svima koji rade u Sitiju zbog nesuglasica u prošlosti. Te izjave nisu bile odraz mojih stavova prema klubu i ljudima koji ovde rade. Ne osećam ništa osim velikog poštovanja prema Sitiju i želim sve najbolje klubu - napisao je Ture na Tviteru. 

Sada je Gvardiola na potezu, a prva prilika za povratak u tim je već u subotu, kada Siti docekuje Midlzbro. Ture je u Siti stigao iz Barselone 2010. godine, gde je takodje saradjivao sa Gvardiolom i imao nesuglasica. 

Sa engleskim klubom osvojio je dve titule u Premijer ligi, dva Liga kupa i po jedan FA kup i Komjuniti Šild. Ukupno je odigrao 267 utakmica i postigao 75 golova. 

Ove sezone odigrao je samo jednu utakmicu, revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue 1:0.

2024 © - Vesti online