Subota 05.11.2016.
02:30
b92.net, Vestionline

Šta kada vaš dragi ima erektivnu disfunkciju? Ovo su glavni uzroci i rešenje

pixabay.com
Erektilna disfunkcija muškarce dovodi do očaja

- Broj muškaraca koji ima problem sa postizanjem i održavanjem erekcije je sve veći - navodi prof. dr Aleksandar Vuksanović, urolog sa Klinike za urologiju KCS. On ističe da je dobro što se u zadnje vreme sve više muškaraca javlja da traži pomoć. 

- To nije problem samo muškarca, zaboravlja se da je i partnerka ta koja trpi. Rekao bih da je to je problem oba partnera, ne samo muškarca - kaže on. 

Kao glavne uzroke za ovo navodi brz i nezdrav život, stres, kao i finansijske probleme. Takođe veliki uticaj imaju i organska oboljenja kao što su hipertenzija i dijabetes.

Danas postoje razna terapijska sredstva i lekovi koji mogu da reše problem koji je doveo do erektilne disfunkcije, a i nju samu.

- Vijagra je napravila revolucionarni uspeh u lečenju erektilne disfunkcije i ona je, kao i drugi lekovi iz te grupe pokazala visoku efikasnost u ovoj oblasti. Ali, mora se voditi računa da se oni ne uzimaju sa lekovima koji sadrže nitro-grupu, od kojih je nitroglicerin najvažniji - kaže on.

Lekove treba uzimati isključivo po savetu lekara i nabavljati ih u apotekama. Treba izbegavati naručivanje preko intereneta, kao i rizične oglase po banderama.

Na kraju, treba reći da je i u ovom slučaju najvažnija podrška okoline. Dakle, drage dame, imajte razumevanja za vašeg muškarca. 

2024 © - Vesti online