Petak 04.11.2016.
12:36
Vestionline

Smederevo: Nastavlja se traganje za nestalim članovima posade

Tanjug
Neshvatljiva tragedija kod Smedereva

Ronjenje za nestalima biće nastavljeno kada preduzeće "Ivan Milutinović" bude poslalo jedan brod koji bi stabilizovao njihovo plovilo koje se prevrnulo.

"Čekamo brod kojim treba da se stabilizuje prevrnuto plovilo i tek nakon toga se nastavlja uviđaj i ronjenje", objašnjeno je Tanjugu.

Šef lučke Kapetanije Smederevo Branislav Milešić rekao je ranije da još nisu poznati uzroci zbog kojih se brod "Beograd X" prevrnuo, kao ni sudbina dva člana njegove posade. On je najavio da je za danas planiran nastavak ronjenja, te da će se tada videti da li su članovi posade u kabinama ili ih je voda odnela.

- Vlasnik broda, koji je angažovao sva sredstva da obezbedi brod, vadiće ga sa dizalicom koju poseduju - objasnio je Milešić.

On je precizirao da se plovidbeni udes dogodio na 116. kilometru Dunava, na potezu Smederevske tvrđave, od obale na oko 150 do 200 metara.

"Motorni brod, samohotka, 'Beograd X' u vlasništvu preduzeća 'Ivan Milutinović' iz Beograda se, iz do sada još nepoznatih razloga prevrnuo, i tom priikom teret koji je nosio je pao u vodu, ali što je najgore, dva člana posade koji su bili na brodu su nestala sa indicijama da su se udavili", rekao je Milešić.

Brod se, prema njegovim rečima, nalazi još u plutajućem stanju, sa jednim delom koji je iznad površine. 

2024 © - Vesti online