Petak 04.11.2016.
07:12
Vestionline

Hrvati veruju da je došlo vreme da Marin skine Đokovićevo prokletstvo

Reuters
Omiljena Novakova mušterija: Marin Čilić

Došao je i taj dan, meč četvrtfinala u "Bersiju" i dvoboj Srbina i Hrvata. Jeste da je Marin u odličnoj formi, ali mizeran skor od 14 poraza u isto toliko mečeva sa najboljim teniserom sveta ne daju mnogo razloga za optimizam šampionu US opena iz 2014. godine.

Pred meč, hrvatski mediji opet šire optimizam, a "Jutarnji list" najavljuje ovaj duel pitanjem: "Može li Čilić napokon da sruši Đokovićevo prokletstvo?

Jeste da svemu dođe kraj, ali u prethodnih 14 mečeva, Čilić je uzeo samo pet setova protiv našeg asa, što ga i čini omiljenom Novakovom mušterijom. Zanimljivo, ove sezone nisu se nijednom sastali. Čilić sigurno pamti "šamarčinu" koju je dobio na US openu prošle godine, kada je predao pehar "Velike jabuke" u polufinalu uzevši Srbinu samo tri gema.

Najbliži trujumfu protiv Novaka, Marin je bio u četvrtfinalu Vimbldona 2014. godine, kada se igralo pet setova. Hrvat je vodio 2:1, ali je Novak onda dominirao, uzeo naredna dva seta rezultatom 6:2 i kasnije stigao i do titule u Londonu.

Kladionice, naravno, daju mnogo veće šanse našem asu. Kvota na pobedu Novaka je samo 1,20, dok oni koji veruju u Čilića mogu da zarade 4,5 puta veću sumu od uloženog.

2024 © - Vesti online