Petak 04.11.2016.
00:09
Vestionline

Hrvati osvojili ceo svet, problem prave samo Rusi i srpski dinar!

wikipedia.org
Ruska rublja Hrvatima sreću kvari...

Atlantik grupa je za devet meseci imala pad prihoda od prodaje za 4,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Dobit iz poslovanja pre kamata i poreza (EBITDA) bila je manja za 6,9 odsto, a neto dobit nakon manjinskih interesa porasla je 1,3 odsto.

- Pad prodaje uslovljen je prekidom saradnje sa najvećim kupcem privatne robne marke u segmentu sportske i aktivne prehrane, kao i depresijacijom ruske rublje i srpskog dinara - objašnjava potpredsednik Grupe za finansije Zoran Stanković. 

- Izuzmu li se ti efekti, prihodi od prodaje rasli su tri odsto. Dobit iz poslovanja smanjena je najpre najavljenim značajnim ulaganjima u razvoj distribucije sopstvenih brendova u Nemačkoj i Austriji - dodao je on. 

Kraš grupa je u prva tri kvartala 2016. ostvarila prihode od 695,9 miliona kuna, 1,94 odsto više nego u istom periodu 2015. Neto dobit je snažno porasla, sa 727.000 na gotovo šest miliona kuna, izvestila je ta kompanija na ZSE. Na domaćem tržištu ostvareno je 367,4 miliona kuna prihoda od prodaje, kao i lani, a u inostranstvu 318,7 miliona kuna, što je rast od 5,4 odsto. 

Iz Kraša ističu da je značajnije povećanje prodaje ostvareno na prekomorskim tržištima, sa naglaskom na izvoz u Saudijsku Arabiju, SAD i Kanadu, Maltu, kao i na tržištima u Evropi kao što su Austrija, Nemačka, Slovačka i Švajcarska

2024 © - Vesti online