Četvrtak 03.11.2016.
17:44
Vestionline

Pokušali da sruše američki HAARP, da spasu ljudske duše

Reuters
HAARP sistemi izazivaju brojne kontroverze širom sveta

Projekat za istraživanje jonosfere ratnog vazduhoplovstva SAD više puta je bio tema različitih teorija zavere, između ostalog, kao klimatsko oružje koje može da utiče na um i psihu ljudi na čitavoj planeti.

Dve osobe su uhapšene u okrugu Kofi u američkoj državi Džordžiji, prenosi list "Aljaska dispeč njuz“.

Prilikom pretresa njihovog mesta boravka otkriven je ceo arsenal vatrenog oružja, uključujući pušku AR-15, pištolje "glok", snajpere "remington“ i veliku količinu municije.

Plan o toj akciji šerif i njegovi pomoćnici su otkrili za vreme istrage o trgovini narkoticima. Narko-biznis je finansirao plan osumnjičenih za napad na naučno-istraživački centar na Aljasci.

Jedan od detektiva koji je vodio slučaj saopštio je na ispitivanju da su oba prestupnika govorila da im je "Gospod naredio“ da unište mašinu koja drži duše zaplenjene.

- Oni su planirali da otmu jednog od naučnika, čije vozilo i propusnicu bi iskoristili za ulazak na teritoriju projekta - dodao je detektiv. Marmijan Grajms, predstavnica Aljaskog univerziteta "Fejrbenksa“, kome je Ratno vazduhoplovstvo 2015. godine predalo rukovođenje projektom, rekla je da su i ranije pretili da će uništiti HAARP, ali da još niko nije ovako daleko došao. Osumnjičeni su optuženi za nezakonito držanje i promet narkotika i oružja.

2024 © - Vesti online