Petak 04.11.2016.
02:10
S. Đurić - Vesti

Miki odbio Spilberga

M. Karović / A. Čukić
Neće da glumi negativce sa istoka: Miki Manojlović
Nije zažalio: Nebojša glogovac

- Nisam imao tu čast da lično upoznam Anđelinu Džoli. Sa mnom je kontaktirao njen agent Bob koji je rekao da dođem na audiciju za film u London. Tražio sam da mi pošalju scenario, što su oni vešto izbegavali uz obrazloženje kako niko od potencijalnih glumaca ne sme da zna šta piše u scenariju. Ta misterija mi je bila iritantna. Kad sam shvatio da se radi o još jednom projektu u kojem će Amerikanci nama pričati priču o tome šta se, kao, događalo iza vreme rata u BiH , a pri tom nemaju pojma o suštinskim stvarima, zahvalio sam se na saradnji. I nisam zažalio - rekao je jednom prilikom Glogovac.
Gostujući u emisiji "Nedeljom u 2" na HRT, Predrag - Miki Manojlović ispričao je da je odbio Stivena Spilberga koji mu je ponudio ulogu u filmu "Mirotvorac".
- Nikada nisam želeo da glumim negativce sa Istoka. To je trend, loši momci koji su uzrok američkih problema. Nisam nikada mogao da svarim taj stereotip samo kako bih zaradio novac - iskren je Manojlović.
Ljiljana Blagojević ističe da je uvek znala da odabere, ali i da odbije uloge.
- Na početku karijere igrala sam samo ono što može da me vodi napred i stalno sam govorila da se karijera gradi i na odbijenim, a ne samo na odigranim ulogama. Sad kada pogledam koliko sam stvari odbila, posebno kad je film u pitanju, vidim da nisam pogrešila - kaže Ljiljana Blagojević.
Nataša Ninković zamalo da odbije ulogu Natalije u kriminalističkoj seriji "Ubice mog oca".
- Kad sam pročitala scenario rekla sam: "Ja ovo neću". Ali kad god to kažem, uradim suprotno. Ovog puta presudilo je kada sam pročitala desetu epizodu i videla kako se klupko odmotava. Lik Natalije koju igram pati od bipolarnog sindroma. Našli su mi psihijatra, čitala sam stručnu literaturu i moram reći da sam uspela da dočaram lik - kaže Nataša Ninković.

Rekorder Bata

Filmske statistike pokazuju da Velimir - Bata Živojinović sa više od 300 odigranih uloga drži rekord u celokupnoj istoriji jugoslovenske kinematografije. Igrao je raznovrsne likove, a bio je poznat po tome što nije odbijao uloge, niti je imao dublere. Nikada nije želeo da izdvoji najdražu rolu, ali je priznao da nije gledao svoje filmove.
- Polovinu filmova u kojima sam igrao nikada nisam video jer znam kakve sam budalaštine radio. Mada sam zadovoljan sa onim što sam uradio, jedina praznina koja mi je ostala je to što nisam nikada radio sa Kusturicom koji je veliki reditelj - rekao je jednom prilikom legendarni Bata Živojinović.
Eva Ras ističe da su sve njene uloge kvalitetne jer ih je ona odigrala.
- Nema te male uloge koju sam igrala i koja nije bila propraćena oduševljenjem u gledalištu. Ne slažem se sa kolegama koji kažu da se karijare gradi i na odbjenim ulogama. Uvek sam bila razumna, ne može biti važno ono što nisam uradila, važno je šta sam uradila i kako. Smatram da sam dobro radila, nemam nikakve mrlje ni u životu ni u karijeri - kaže Eva Ras.

Adio strancima

Iako je imao ponuda da zaigra i u inostranstvu Ljubiša Samardžić je takve uloge odbijao, a glavna prepreka je bila jezička barijera.
- Nikada nisam govorio engleski jezik. Kad sam dobio Zlatnog lava 1967. godine u Veneciji, došli su najveći producenti iz Evrope i tražili da odem u London. No, tada je moj sin imao šest meseci. Supruga Mira mi je rekla da idem, ali kada sam saznao da treba šest meseci da učim engleski i da u Londonu budem bez žene i sina rekao sam: "Adio!" Nikad se nisam pokajao zbog toga - rekao je Samardžić.

2024 © - Vesti online