Četvrtak 03.11.2016.
11:22
Tanjug

Zidan: Remi sa Legijom moja krivica

Reuters
Kristijano Ronaldo i Zinedin Zidan

Real je propustio prvu meč loptu da overi prolaz u osminu finala, a na tom putu zaustavio ga je srpski fudbaler Miroslav Radović, strelac i jedan od tvoraca preokreta posle dva gola minusa. Ipak, bod šampionu Evrope doneo je Mateo Kovačić pet minuta pre kraja. 

- Nisam iznenađen kako su se stvari odvijale u čudnoj utakmici. Nismo odigrali onako kako smo očekivali pred praznim tribinama i nema izgovora. Kada postigneš dva gola ne smeš da skineš papučicu sa gasa. Bilo je teško i moja je krivica za ovaj rezultat - rekao je Zidan posle utakmice, a prenosi sajt UEFA. 

Francuski trener je dodao da veruje da je Real mnogo naučio iz utakmice sa Legijom, kako se ne bi dešavalo da ne privede mirno utakmicu kraju. 

- Kada imaš 2:0 moraš da razmišljaš, da igraš opreznije i zatvorenije, ali mi nismo to uradili. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu - poručio je Zidan. 

Istog razmišljanja je i jedan od najboljih igrača kraljevskog kluba Geret Bejl, ali i navodi da je bilo teško da se pred praznim stadionom. 

- I pored toga ne smemo da tražimo opravdanja. Nismo srećni zbog rezultata, ali stvari mogu da se isprave. Kažnjeni smo jer smo izgubili koncentraciju posle 2:0 i siguran sam da smo naučili lekciju - zaključio je Bejl. 

Real se nalazi na drugom mestu Grupe F Lige šampiona sa osam bodova, dva manje od Borusije iz Dortmunda, ali i pet više od trećeplasiranog Sportinga iz Lisabona. Zidanovi izabranici drugu šansu za prolaz dalje obezbediće ukoliko u narednom kolu izbore bar remi u Lisabonu. 

2024 © - Vesti online