Četvrtak 03.11.2016.
08:03
Tanjug,Vestionline

Nikolić odgovorio Zorani: Nema svako viziju

Youtube/SašaMilašinovć
Kanal Dunav-Morava-Vardar

Mihajlović je u sredu rekla da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije razmatralo projekat izgradnje kanala Vardar-Morava, navodeći da je Vlada Srbije prošle godine definisala jasne prioritete ulaganja u infrastrukturu, te da se mora voditi računa o tome šta su zaista prioriteti. 

- Nismo razgovarali o tom kanalu. Kada bude bilo mogućnosti da se uopšte priča o dodatnom zaduživanju, onda možda može o tome da se govori, ali za sada ne - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje da li ministrastvo uopšte razmatra taj projekat i da li će se o tome razgovarati u Rigi, budući da je Nikolić izjavio da su Kinezi spremni da obezbede novac za finansiranje tog projekta.

Nikolić je nedavno prilikom posete makedonskog predsednika Đorđa Ivanova rekao da je kanal Vardar-Morava  istorijska šansa za region koju zbog budućih generacija ne bismo smeli da propustimo.

On je rekao da postoje uveravanja da je Kina spremna da nađe finansijskog partnera za izgradnju plovnog kanala, ukoliko se o tom projektu dogovore Srbija, Makedonija i Grčka.

2024 © - Vesti online