Sreda 02.11.2016.
18:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Svi jednaki u Dostinom srcu

Lj. Mudrinić
Stoja Buvač uvek u mislima

- Znam da moja zemljakinja Stoja Buvač koliko je bolesna toliko je i siromašna i nesrećna. Zato pokušavam da bar mrvicu radosti unesem u njen i život njene dece - rekla je Dosta Bauer, koja o nesrećnicima vodi brigu duže od 50 godina koliko je u Frankfurtu.

- Hvala Dosti što me ne zaboravlja u mojoj muci, jer kad ste bolesni i siromašni svi vas zaborave, ali Dosta je posebna. Ona uvek nađe načina da pomogne, čak i kada je njoj teško - kazala je Stoja Buvač.

Dosta voli da pomogne i mladima koji žive u siromaštvu kao što je Jelena Jorganović, koja je pre nekoliko godina naprasno izgubila oca. Majka zato radi teške poslove za nadnicu da bi ih prehranila i Jeleni omogućila da završi školu.

- Moja majka i ja dugujemo mnogo Dosti, mnogo više od reči zahvalnosti. Nažalost, osim toga, ne možemo joj se nikada dovoljno odužiti - poručuje Jelena Jorganović.

Ali, to nije sve. Dosta je ponovo obradovala i Marka Majstorovića iz Omarske, koji je drugi razred Elektrotehničke škole u Prijedoru, poslavši mu 50 evra, kako bi mogao da poseti Sajam knjiga u Beogradu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online