Sreda 02.11.2016.
11:41
Vestionline

Šojgu besan: Zapad da se odluči - Ratuje li protiv Rusije ili terorista?!

Reuters
Histerija Zapada prevazilazi svaku meru: Sergej Šojgu

- Kretanje ruskih vojnih brodova u Sredozemnom moru izazvalo je paniku na Zapadu. Začuđuje stav zemalja koje pod pritiskom SAD i NATO-a ne dopuštaju ruskoj mornarici prilaz svojim lukama - navodi Šojgu.

Od 27. do 29. oktobra Rusi su, ipak, izvršili tankiranje brodova, pa odbijanje nekih zemalja da prime brodove u svoje luke nije zadržalo njihovo kretanje.

Šojgu ocenjuje da Zapadni partneri, verovatno, "na takav način shvataju svoju ulogu u borbi protiv međunarodnog terorizma u Siriji".

- Jedan naš pesnik je rekao: "Ne možeš grejati jedno mesto u različitim vozovima". Možda su na Zapadu zaboravili od čijih su ruku poginuli nevini ljudi u terorističkim napadima u Belgiji, Francuskoj, Egiptu, Iraku i drugim državama - ističe Šojgu, a prenose ruski portali.

Zvanični Madrid nije dozvolio ruskom nosaču aviona da dopuni gorivo u luci grada Seute. Ministarstvo obrane Rusije saopštilo je da je to učinjeno pod pritiskom SAD i NATO-a, jer "Admiral Kuznjecov" plovi prema obalama Sirije da bi učestvovao u ruskoj vojnoj operaciji.

Zapadne specijalne službe veruju da će Rusija ove sedmice započeti veliku operaciju u Alepu kojom će podržati oružane snage Sirije u "čišćenju" zapadnog dela grada, piše "Tajms".

List, na osnovu raspoloživih informacija, očekuje da će nosač aviona "Admiral Kuznjecov", koga prati sedam brodova, doploviti do sirijskih obala u sredu ili četvrtak.

Kako se navodi, u ovaj rejon će se, najverovatnije, uputiti još tri ruske udarne podmornice.

2024 © - Vesti online