Sreda 02.11.2016.
10:57 >> 14:33h
blic.rs

MUP: Lažna dojava o eksplozivnoj napravi na Novom Beogradu

 

Pregledani automobili i kontejneri

Drama u Belvilu se završila tako što je policija navodno pronašla sumnjiv paket ispod jednog od automobila parkiranih u garaži. Odvezen je beli "pežo 406". Zaposleni koji su prethodno evakuisani vraćeni su u zgradu Er Srbije.

Policija se još uvek nalazi na mestu događaja. Pregledali su automobile parkirane u blizini zgrade, kontejnere, kante...

Okolina zgrade je prekontrolisana, a policajci u pratnji pasa tragača sada tragaju za bombom unutar zgrade.

U zgradi se osim "Er Srbije" nalaze i poslovnica Unikredit banke i američka kompanija NCR. Jutros je u zgradi bilo 1.100 zaposlenih.

Radnici evakiusani iz zgrade

U MUP-u za "Blic" su rekli da su policijske patrole bile na licu mesta, kao i kontradiverziona ekipa. 

U ovoj avio-kompaniji su potvrdili da su njihovi radnici morali da napuste zgradu.

- Zaposleni "Er Srbije" u sedištu kompanije u Jurija Gagarina 12 u Beogradu, u skladu sa uputstvima policije, bili su evakuisani iz zgrade i nalazili su se napolju - rekao je Arsen Rudan iz "Er Srbije".

Kako su javili izvori Blica, policija je bila u zgradi sa psima tragačima. Zajedno sa radnicima "Er Srbije" evakuisani su i radnici Unikredit banke, a policajci su, osim pretrage zgrade detektorima,  proveravali i automobile na parkingu.

Novi napad na Vučića?

Pojedini mediji javili su i da je reč o zgradi u kojoj stan ima i premijer Aleksandar Vučić, a neki navode da je reč o zgradi u blizini one u kojoj je Vučićev stan.

Zvaničnih potvrda te informacije nije bilo.

2024 © - Vesti online