Utorak 01.11.2016.
22:45
Vestionline, Informer.rs

Šešelj: I mene su hteli da smaknu zoljom! Ovo sa Vučićem je opasnije!

Tanjug
Vojislav Šešelj: Srbija ne sme da dozvoli da joj ubiju premijera

Šešelj tvrdi da je u leto 2000. godine bio na meti atentatora koji su hteli da ga ubiju "zoljom", istim ručnim raketnim bacačem koji je u subotu uveče pronađen nedaleko od kuće premijera Vučića!

Šešelj kaže da je iza pokušaja atentata na njega pre više od 16 godina stajao kontroverzni biznismen Andrija Drašković.

Navodno, Drašković je hteo da mu se osveti jer ga je u više navrata javno optužio da je organizator likvidacije Željka Ražnatovića Arkana, piše "Informer".

Šifra "Arkan"

I pored određenih sličnosti, Šešelj naglašava da pokušaj njegovog ubistva i najnovija afera ne mogu nikako da se porede, jer je sve ovo s Vučićem daleko opasnije.

- Meni su o glavi radili mafijaši i to nije imalo veze sa politikom. Naime, u ubistvo Arkana bili su umešani Mirko Bosanac, Bata Trlaja, Ćanda i Skole Uskoković. Javno sam prozivao Andriju Draškovića da je sve to organizovao i zato je on rešio da me likvidira. Tog leta 2000. jednog dana pozvao me je Slobodan Milošević, tražio je da hitno dođem... Dođem kod njega, a tamo tadašnji načelnik DB Rade Marković, inače Draškovićev kum. Njih dvojica mi saopšte da je Andrija nabavio "zolju" da me ubije, jer je znao da imam blindirani džip. Kažu mi da je već bio jedan pokušaj, ali da sad stvari drže pod kontrolom. Planirali su to da izvedu dok sam bio gost na TV Palma na Topčideru. Očekivali su da ću u povratku s televizije proći istim putem, ali sam otišao u drugom smeru ka Miloševom konaku... - priseća se Šešelj i dodaje da je "zolja" pronađena kad je Drašković uhapšen, i to u stanu njegove supruge Elene Mijatović, ali da to policiju i tužilaštvo iz nekog razloga nije zanimalo!?!

Vučić nema veze s Mirkovcima

Komentarišući poruku "Mirkovci 12. 10. 1991." koja je ispisana na "zolji" pronađenoj u Jajincima, Šešelj ističe da Vučić u tom periodu nije imao nikakve veze s ovim hrvatskim mestom u blizini Vinkovaca.
- Možda to piše slučajno, a moguće je i da neko zna da je u Mirkovcima 1991, pored JNA, bila i velika grupa dobrovoljaca srpskih radikala... Bili su tamo i "arkanovci" i "škorpioni", koji su, istine radi, počinili zločine nad civilima. Međutim, Vučić tada nije imao nikakve veze s nama. Pojavio se u stranci tek 1992, a formalno učlanio 1993... - ističe Šešelj za "Informer". 

Prema njegovim rečima, ipak, ovo što se danas dešava sa Vučićem mnogo je ozbiljnije.

- Mene je jurio kriminalac visokog ranga, zbog neke lične osvete, dok je ovo s Vučićem, izgleda, mnogo ozbiljnija politička stvar. Zamerio se Amerikancima i Englezima i moguće je i da su oni umešani. Moguće je da je reč samo o zastrašivanju, ali mesto na kom je nađeno oružje jeste idealno izabrano za gađanje - upozorava Šešelj, koji apeluje na bezbednosne službe da rade svoj posao:

- Ljudi, mi još nemamo dovoljno podataka, ne znamo ko je doneo oružje i kada. Ne znamo zašto nema pušaka i snajpera? Da li je pronađeno oružje bilo podmazano i spremno za upotrebu? Istraga mora da odgovori na sva ta pitanja. Ako su zakazali ljudi u bezbednosnim službama, treba odmah da budu smenjeni... - podvlači Šešelj.

Učiti na greškama

Kako naglašava predsednik radikala, nadležni ne smeju da zatvaraju oči pred očiglednim činjenicama.

- Ni posle pokušaja atentata na Zorana Đinđića kod hale "Limes" dosmanlije, kao ni sam Đinđić, nisu verovali da je moguće da će ubiti predsednika Vlade... Pa se to ipak desilo! Šta god ja mislio o Đinđiću, država nipošto ne sme da dozvoli da joj ubiju premijera! - upozorava Šešelj u intervjuu za "Informer".

2024 © - Vesti online