Utorak 01.11.2016.
20:56 >> 23:32h
Vestionline, Pink.rs

Oružje pronađeno na Novom Beogradu direktno povezano sa oružjem u Jajincima

Tanjug
Nastavak istrage o oružju u Jajincima dobija novi epilog

"Pink" prenosi da je oružje nađeno na Novom Beogradu direktno povezano sa arsenalom koje je pre nekoliko dana nađeno u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima.

Reč je o automobilu "reno megan", a u njemu je nađen hekler, dva puta po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva i pištolj. Automobil je navodno ukraden u januaru.

Ove navode potvrdio je zvaničnim saopštenjem i MUP Srbije, ali se u pomenutom dokumentu ne pominje istraga o oružju nađenom u Jajincima.

Pre samo tri dana u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića u koju premijer često dolazi, pronađeni su sanduci sa oružjem dovoljnim da, kako je tada rečeno, doslovno bude uništena kolona vozila. Policija je tada, po prijavi građana, pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Analizom DNK koju je naložilo tužilaštvo su, kako je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, pokazali tragove najmanje tri osobe na oružju. Premijer Vučić je povodom arsenala nađenog u Jajincima rekao da nema više saznanja od onih koji su se pojavili u medijima i dodao da "prepoznaje rukopis zolja, da je bilo toga ranije u sličnim organizacijama".

2024 © - Vesti online