Utorak 01.11.2016.
20:18
Vestionline, Alo.rs

Novi detalji o oružju u Jajincima: 97 sumnjivih "pucača" na Vučića!

Tanjug
Ministar srpske policije tvrdi da je moguća meta napada bio premijerov brat

Stefanović je gostujući u "Dnevniku" RTS-a izjavio da je istraga u toku i da su otkriveni novi zabrinjavajući detalji.

- Analizirali smo sve moguće opcije i ostale su dve-tri, koje su eventualni motiv. Primenom posebnih istražnih metoda ustanovili smo da se na prečniku od jedan kilometar koji pokrivaju bazne stanice našao neuobičajeno veliki broj beveštajno interesantnih lica, 97 lica visikog nivoa našlo se u tom malom mesta u tom danu i dva dana pre toga - rekao je Stefanović i objasnio da te osobe smatra "ozbiljnim profesionalcima".

On je za RTS rekao i da je tih 97 osoba evidentirano u krugu od oko jedan kilometar od Jajinca, kao i da policija ima informacije koja su to lica.

- Do sada smo saslušali 37 ljudi. Analiziraju se svi prikupljeni materijali. Ne mogu da kažem sa sigurnošću da ćemo brzo i da ćemo upošte doći do svih relevantnih podataka pošto je ovo urađeno profeisonalno - rekao je ministar i dodao jedan, kako je rekao, zabrinjavajuć detalj.

- Ne mogu da verujem da ljudi misle da je to slučajno i da smo slučajno našli "zolju" - rekao je Stefanović.

- Radi se o "pucačima", odnosno ljudima osuđenim za teška krivična dela - apostrofirao je Stefanović i dodao da je privedeno više osoba, ali da nikome još nije određeno zadržavanje.

Stefanović je dodao da su analizirane sve opcije u istrazi i ostale su još dve ili tri koje policija brižljivo razmatra.

Što se smena u obaveštajnim službama tiče, Stefanović je rekao da je to "na premijeru".

Stefanović je dodao i da je moguće da meta nije bio Aleksandar Vučić, već njegov rođeni brat Andrej. Kako je rekao, sve bezbednosne službe koje su radile njegov psihološki profil, i profil premijerovog brata, mogu da potvrde da oni imaju samo jednu slabu tačku - jedan drugog.

2024 © - Vesti online