Utorak 01.11.2016.
10:36
Tanjug

Srbija uspešna na Balkan boulu

pixabay.com
 

Najsjajniju medalju i pehar pobednika osvojila je juniorska selekcija Srbije (U19), koja je ubedljivo pobedila vršnjake iz Slovenije rezultatom 48:7. Srbiju je do trijumfa predvodio kvoterbek Aleksa Đokić, koji se jednako iskazao kako igrom trčanjem, tako i pas-igrom, a u poslednjoj četvrtini ga je zamenio mladi kvoterbek Aleksandar Borković, navedeno je u saopštenju organizatora.

Dan ranije su odigrani i fleg fudbal turniri (beskontaktna verzija), na kojima je Srbija u konkurenciji seniora i pionira (U15) osvojila zlatne medalje. U ženskoj konkurenciji najuspešnije su bile gošće iz Slovenije.

Domaćin Balkan Boula 2016, 29. i 30 oktobra, bio je Sombor, a okupilo se više od 160 takmičara i takmičarki iz regiona. Na dvodnevnom takmičenju su učestvovale reprezentacije Srbije, Slovenije, Hrvatske i All star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine. Organizatori takmičenja bili su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji sa upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom "Soko" iz Sombora - navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online