Ponedeljak 31.10.2016.
22:09
Vestionline, Index.hr

Kolindin lapsus ili istina: Amerikanci će odlučiti ko će biti naš, ovaj njihov predsednik

Tanjug
Predsednica Hrvatske zna kako je došla na tu funkciju, pa je i odgovorila poučena ličnim iskustvom: Kolinda Grabar Kitarović

Ona se osvrnula i na predsedničke izbore u Americi, navodeći kako ključnu reč u odabiru predsednika imaju građani.

- Amerikanci će odlučiti ko će biti naš sledeći predsednik - ovaj, njihov sledeći predsednik - brzo se ispravila Kolinda, uz blagi osmeh zbog verbalnog gafa.

- Kad je reč o odnosima SAD-a i Hrvatske, mislim da ovo postignuto strateško partnerstvo ne može biti narušeno. Naravno, svi ćemo se prilagoditi i prihvatiti izbor američkih građana - dodala je.

U nastavku je prokomentiarisala i reforme poreskog sistema.

- Mislim da poreska reforma ohrabruje. Znam da nisu svi zadovoljni i da se nekad izvlače elementi koji su negativni. No, gledajući u globalu, profitiraće svi - kazala je.

- Reforma je usmerena na stvaranje novih radnih mesta, na rasterećivanje preduzetništva, na pomaganje onima koji su socijalno ugroženi. Držim da će dokaz uspeha poreske reforme biti - konkurentnost Hrvatske, otvaranje novih radnih mesta, smanjenje nezaposlenosti. Dakle, veći priliv, veća potrošnja koja će svakako uticati i na činjenicu da će se onda i u sferi socijalnih primanja, odnosno, davanja, moći više posvetiti onim najosjetljivijima i najugroženijima - dodala je ona. 

2024 © - Vesti online