Ponedeljak 31.10.2016.
15:30
Tanjug, Vestionline

Cvetković: Bezgranično verujem u ovaj tim!

A. Čukić
Težak ispit: Petar Nenadić

- Predstoji nam mnogo rada na igri kako bismo mogli da odgovorimo adekvatno na ono što nas čeka. Treba biti realan i videti koliko imamo vremena da se spremimo za meč sa Poljskkom, trećom ekipom na svetu i četvrtom u Riju. Ako pogledamo realno, naš rejting je najslabiji u grupi, međutim, nisam pesimista, već veliki optimista. Bezgranično verujem u ovaj tim koji sam okupio, ali pokušavam na neki način da zaštitim sve ono što želimo da napravimo u ovom momentu - rekao je Cvetković na konferenciji za medije.

On je dodao da u ekipi ima dosta novih igrača i da je potrebno promeniti neke stvari.

- Za sve je potrebno vreme, ali bez obzira što ga nemamo, moramo da modifikujemo igru i da je ubrzamo. Nemoguće je u ovo vreme dobiti neku reprezentaciju ako ne pariraš u svim segmentima. Ako nemaš dobru odbranu i napad, ako nema sedam do 10 lakih golova, ne možeš da nadoknadiš to nečim drugim.

Cvetković je obećao da će tim uraditi sve da već u prvoj utakmici pokaže kvalitet.

- Nikoga se ne plašim, kao ni ovi momci, ali ne treba se busati već hvatati protivnika na spavanju. Busati se u grudi da ćemo mi nešto, ne ide nam u prilog. Rejting nam je takav kakav je, ali hoćemo sve da pobedimo. To je realnost - poručio je nekada jedan od najboljih rukometaša sveta.

Levo krilo Dobrivoje Marković istakao je da ekipa imalo vremena za pripreme pred Poljsku.

- Malo je vremena, imaćemo dva tri treninga pred Poljsku. Idemo da se nadigravamo sa Poljacima, ali nam je prioritet meč sa Belorusima koji moramo da dobijemo i na adekvatan način započnemo kvalifikacije - izjavio je Marković, koji će protiv Poljaka odigrati 100. utakmicu za državni tim.

Iskusni pivotmen Rastko Stojković takođe smatra da su Belorusi prioritet, ali da nema predaje ni u Poljskoj.

- Prioritet je Belorusija koju možemo da pobedimo, a sa jednim renomiranim protivnikom kao što je Poljska da se borimo i tražimo šanse koje su tu negde. To što nas čeka 10.000 ljudi u Gdanjsku nije bitno, još nigde nijedan navijač nije postigao gol. Veliki smo sportisti, patriote, koji se bore za svoju zemlju i to ćemo uraditi na najbolji mogući način - rekao je Stojković.

Srbija gostuje u Poljskoj u četvrtak od 20 sati, a tri dana kasnije, u nedelju od 17 sati, u niškom Čairu dočekuje Belorusiju. U grupi 2 je i Rumunija, a plasman na šampionat u Hrvatskoj obezebdiće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od sedam grupa, plus najbolja trećeplasirana.

2024 © - Vesti online