Ponedeljak 31.10.2016.
14:11
Vestionline

Bild: Rusija ismeva homoseksualnu Evropu

Reuters (Foto: Arhiva)
Kad je predsednik veseo, i ambasade su opuštenije...

"Ruska ambasada u Velikoj Britaniji je na svom Tviter nalogu u subotu postavila dve karikature i poslala ih izdanjima 'Ekonomista', 'Fajnenšel tajmsa', i reporteru VVS-ja Denijelu Sendfordu. A to je čista provokacija", smatra nemački list.

"Na jednoj karikaturi je nacrtan jaki samouvereni medved koji stoji u pozi pobednika pred Evropljanima i pokazuje im svoje bicepse. Evropa je predstavljena kao ograđeni svinjac za neke uplašene kasice-prasice. Na ulasku u svinjac piše 'evrozona', ali glavno je to da se nad evropom vijori međunarodna zastava homoseksualaca", piše nemačko izdanje.

"Simbolika je jasna", nastavlja "Bild", Rusija je država u razvoju, a Zapad sa svojim liberalnim vrednostima ima puno problema. Propagandidstička poruka Rusije je sledeća: Zapad je previše otvoren za homoseksualce.

Na drugoj karikaturi Rusija (ponovo snažan medved) ide smelo na teroristu koji drži čitav svet kao taoca. Iza medveda se vide i druge figure. Neko je u bojama američke zastave. Svi oni traže od medveda da se kontroliše i viču mu: Bez prekomernog nasilja! Kakvo pravo on sebi daje?! Ne treba žuriti, možda su teroristi umereni...

2024 © - Vesti online