Ponedeljak 31.10.2016.
12:38
Vestionline

Ko to ujutro laže Brisel, a popodne Moskvu?

Tanjug
Dokle sedenje na dve stolice srpskih vlastodržaca?

oJovanović je naveo da Dačić ne može da razume da njegove, kako kaže, "neodgovorne izjave" nanose štetu isključivo Srbiji i njenim interesima, kao i da je zamena teza po kojoj "LDP radi protiv interesa Srbije", jer građane upozorava na neodlučnost u spoljnoj politici, sraman čin i pokušaj Dačića da, optužujući druge, građani zaborave njegovo delovanje u proteklih 25 godina i politiku "čije se posredne i neposredne žrtve još uvek broje". 

On je dodao i da politika "sedenja na dve stolice" ulazi u svoj neizvesni kraj, u kojem Srbija sa, kako kaže, svim unutrašnjim poteškoćama i maglovitom spoljnopolitičkom situacijom u kojoj se nalazi, ne može više biti poligon za izazivanje Zapada "kada god u Rusiji neko za to nađe interes". 

                       Dačić Jovanoviću: Čedo, nemoj da se čikaš

Jovanović smatra da nam je potrebna jasna politika - nedvosmislen put u EU, redefinisanje odnosa sa Rusijom i razgraničenje međusobnih interesa, jer, kako kaže, svaka druga politika nosi političku i bezbednosnu neizvesnost. 

- Tako se mora reći građanima Srbije, a ne sakrivati se iza politikantskih obračuna sa opozicijom - zaključio je lider LDP.

2024 © - Vesti online