Nedelja 30.10.2016.
18:06
Vestionline

Marej nema čemu da se nada: Statistika je na Novakovoj strani

Tanjug/AP
Kao da kaže - I ja se nešto pitam

To bi moglo da se desi već 7. novembra, kada bude objavljena lista posle Mastersa u Parizu, ali samo u dve mogućnosti. Prva je da Đoković bude poražen pre finala, a Marej osvoji turnir, a druga je da Škot bude poražen u finalu, a Srbin pre polufinala.

Međutim, ono što ne ide na ruku Mareju i njegovim navijačima je statistika koju ima Đoković u psolednje tri sezone na Mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu.

Naime, na poslednja 34 meča na ova dva takmičenja Novak Đoković je poražen samo JEDNOM i to prošle godine u grupnoj fazi turnira u Londonu od Rodžera Federera.

To dovoljno govori koliko je Srbin dominantan na takmičenjima u dvorani, ali to je bilo pre nego što je ispunio jedan od velikih ciljeva - pre osvajanja Rolan Garosa.

Od tog momenta Novakova forma je u rapidnom padu i jedini turnir koji je nakon toga osvojio je Masters u Torontu, dok se na Ju Es openu domogao finala.

Prvi protivnik jop uvek najboljeg tenisera sveta na Mastersu u Parizu biće biće bolji iz duela Nikolasa Almagra i Žila Milera. U glavnom gradu Francuske Đoković je tri puta uzastopno osvajao trofej, dok je četiri puta osvajao završni turnir u Londonu.

2024 © - Vesti online