Subota 29.10.2016.
10:54
Vestionline

Mejlove Hilari Klinton razotkrio pedofilski skandal

Reuters
"Šta mi to učini, Entoni" - kao da se pita Klintonova

Slao poruke 15-godišnjoj devojčici

"Ej-Bi-Si njuz" navodi da je reč o maloletnoj devojci iz Severne Karoline, a "Si-Bi-Es" izveštava da su mejlovi Klintonove pronađeni u laptopu koji su zajedno koristili Viner i njegova supruga Huma Abedin, dugogodišnja saradnica Klintonove, sa kojom se Viner razišao.

Klintonova je izjavila da je njen predizborni tim čuo za "glasine" o vezi Abedinove, Vajnera i novih mejlova, ali je navela da u timu "ne znaju čemu da veruju".

Entoni Viner je bivši demokratski kongresmen iz Njujorka koji se kandidovao za gradonačelnika "Velike jabuke". Politička karijera Vinera (52) propala je pre nekoliko godina zbog njegovih "indiskretnih poruka putem interneta", navodi "Njujork tajms".

Sunovrat bivšeg njujorškog kongresmena u očima javnosti počeo je 2011, kada su na svetlost dana izbili njegovi raskalašni razgovori putem interneta sa drugim ženama, pa je on 16. juna 2011. najavio ostavku u Kongresu na konferenciji u Bruklinu izvinivši se za "lične greške i neugodnost koju je izazvao".

Vinerova supruga Abedin je u avgustu ove godine izjavila da će se sa njim rastati posle još jedne objave, ovoga puta u "Njujork postu", da je nastavio da razmenjuje nedopuštene onlajn poruke sa jednom ženom, a manje od mesec dana kasnije "Dejli mejl" je objavio da on takve razgovore ima i sa 15-godišnjom devojčicom.

Kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp nazvao je "najvećim političkim skandalom od Votergejta" mogućnost ponovne istrage FBI protiv Klintonove u vezi njenog korišćenja privatnih mejlova tokom vođenja Stejt departmenta.

2024 © - Vesti online