Subota 29.10.2016.
09:28
Vestionline

Kako preživeti rusku invaziju?

Reuters
Ruski vojnici - strah i trepet za okolne zemlje

Kako RTS prenosi navode Si-En-Ena, ni NATO trupe koje su stigle na granicu sa Rusijom nisu odvratile litvansku armiju da izda priručnik na 75 strana pod naslovom "Pripremite se za preživljavanje u slučaju rata". U priručniku se ističe da pažnja mora da se posveti susednoj zemlji - Rusiji.

"Ova zemlja se ne ustručava da primeni vojnu silu protiv svojih suseda. U ovom trenutku nastavlja vojnu agresiju protiv Ukrajine", navodi se u priručniku.

Ističe se da Rusi na početku invazije koriste metod "poricanja i dvosmislenosti". Priručnik upozorava da je najvažnije da civili imaju svest i volju da pruže otpor.

"Kada su ovi elementi snažni, agresor će imati poteškoće da stvori sredinu za vojnu invaziju", piše u knjizi.

Si-En-En konstatuje da u priručniku nema ničeg veselog, navodeći da se u jednom delu Litvanci podučavaju špijuniranju i pružanju podataka o neprijatelju, ukoliko Rusija uspe da zauzme deo zemlje.

Takođe su prikazane i detaljne fotografije ruskih tenkova, mina, granata i vatrenog oružja, kao i uputstvo za prepoznavanje različitih tipova naoružanja. Dalje se mogu naći i informacije o pružanju prve pomoći i preživljavanju u divljini.

2024 © - Vesti online