Petak 28.10.2016.
20:35
Tanjug, Vestionline

Vojska tražila, Putin odbio: Ništa od bombardovanja Alepa, SAD dobile još vremena

Reuters
Nove borbe u Alepu, pobunjenici krenuli u ofanzivu

- Putin odbacuje obnavljanje napada kako bi se dalo vremena SAD da razdvoje umerenu opoziciju od terorističkih grupa i omoguće ekstremistima i civilima da napuste Alepo - kazao je Peskov, a prenosi Rojters.

Peskov je dodao da "Rusija ipak zadržava pravo na korišćenje svih svojih sredstava i sile kako bi pomogla Vojsci Sirije".

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je Generalštab Vojske Rusije zatražio od predsednika Putina dozvolu za obnavljanje vazdušnih napada na ekstremiste u istočnom sirijskom gradu Alepu, posle desetodnevnog zatišja.

Ministarstvo je kao obrazloženje zahteva navelo jačanje aktivnosti ekstremista i nastavak stradanja civila, prenosi Rojters informaciju ruske agencije Interfaks.

Žestoke borbe izbile su u i oko Alepa, pošto su pobunjenici opkoljeni u istočnom delu tog sirijskog grada najavili ofanzivu da bi probili opsadu vladinih snaga, javljaju agencije.

Napad je započeo ispaljivanjem stotina raketa po zapadnom delu grada, koji je pod kontrolom vladinih snaga, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

2024 © - Vesti online