Petak 28.10.2016.
12:39
alo.rs, Vestionline

Pao sa 30 metara i preživeo!

pixabay.com
Hitna pomoć brzo izašla na mesto nesreće (Foto: Arhiva)

N. D. je propustio prva dva časa, što je i zabeleženo u školskom dnevniku, i sa trojicom drugova otišao na početak mosta Mihajla Pupina. Tamo je počeo da vežba propadanje tako što se rukama držao za bankine, dok su mu noge visile kroz otvor između suprotnih traka. U jednom trenutku je izgubio ravnotežu zbog vetra, pa je pao sa visine od oko 30 metara!

Posle nesreće, drugovi N. D. su pobegli sa mosta i izjavili da je njihov drug pao. Grupa od pet dečaka koja je saznala za nesreću otrčala je ispod mosta i pozvala Hitnu pomoć.

- On je sav krvav ležao na zemlji i bio je pet minuta u nesvesti. Nismo hteli da ga pomeramo. Kada se osvestio, pitali smo ga šta se desilo, a on je samo rekao: "Izgubio sam ravnotežu". Pokrili smo ga jaknama i sačekali Hitnu pomoć. Lekari nisu mogli da ga odnesu sa tog mesta, pa su mu tu ukazali prvu pomoć, a nama su rekli da pričamo sa njim kako opet ne bi izgubio svest. Svašta smo lupetali, ali nam on nije odgovarao. Zatim je došla rečna policija, koja ga je odvezla oko 300 metara dalje do obližnjeg restorana, odakle su ga odvezli u Urgentni centar - ispričao je za "Alo!" jedan od njegovih drugova.

Roditelje dečaka policija je obavestila o nesreći, pa su oni otišli u Urgentni centar, gde je bio direktor Saobraćajno-tehničke škole Miroslav Macura, koji se kasnije nije javljao na telefon u svojoj kancelariji.

- Imamo školskog policajca koji je razgovarao sa učenicima koji su bili na mestu nesreće. Momak je izgleda hteo da se dokaže, čuo sam da na Jutjubu ima snimak na kojem izvodi nešto slično. Stalno ih upozoravamo na ponašanje, ali kako da ih sprečimo da rade ovakve stvari? Nadam se da je ovo poslednji put da se desi ovako nešto - izjavio je pomoćnik direktora Goran Cvijović.

2024 © - Vesti online