Četvrtak 27.10.2016.
22:25
Vestionline

Amerika da objasni: Šta je radio njihov dron u Idlibu?

Reuters
Tragedija: U granatiranju škole stradalo je 22 dece i šest učitelja

Radi provere informacija UN o vazdušnom udaru na školu u mestu Has, u provinciji Idlib, Ministarstvo odbrane Rusije je analiziralo podatke svojih izviđačkih sredstava iznad severnog dela Sirije, saopštio je novinarima zvanični predstavnik vojnog resora Igor Konašenkov.

- Snimci koji su objavljeni u jednom broju zapadnih medija navodnog bombardovanja mesta Has su slepljeni od 10 montiranih kadrova, snimljenih u različitim razolucijama u različito vreme dana. Na objavljenim fotografijama AFP-a se vidi da je oštećen samo jedan zid, a da pri tome sve klupe stoje na svojim mestima - naveo je Konašenkov, prenosi Sputnjik.

Štaviše, kroz rupu u zidu se jasno vidi da je ograda roze boje cela i da nema nikakvih oštećenja.

- Prilikom eksplozije tako nešto ne može da bude - ograda i svi zidovi zgrade trebalo bi da budu porušeni, a nameštaj polomljen. U sredu nijedan avion Vazdušno-kosmičkih snaga nije ulazio u ovaj region. To je apsolutna činjenica - rekao je ruski general.

On je dodao da slične informacije mogu biti zatražene i od njihovih američkih kolega.

- U to vreme u ovom području ruska izviđačka sredstva je pratio američki izviđačko-udarni dron MQ-1B "Predator" - rekao je Konašenkov, navodi Sputnjik.

Ranije je Unicef saopštio vest o pogibiji 22 dece i šest učitelja prilikom bombardovanja škole u sirijskom gradu Idlib.  

2024 © - Vesti online