Utorak 15.06.2010.
17:52
Vestionline

Portugal i Obala Slonovače odigrali bez golova

Portugalci su bolje počeli meč, sa većim posedom lopte. Ipak, stiče se utisak da su se i previše oslanjali na najboljeg igrača Kristijana Ronalda. Upravo je napadač madridskog Reala uzdrmao stativu u 11. minutu meča strahovitim udarcem sa preko 30 metara. Međutim, posle toga Portugalci više nisu imali preterano dobrih prilika, a čini se i da je Ronaldo počeo previše da solira, što je u pojedinim trenucima veoma iritiralo selektora Keiroša.

Kako je vreme odmicalo Obala Slonovače se oslobađala pritiska, počela je da dominira sredinom terena, ali bez ozbiljnih prilika za gol. Ipak, do kraja prvog poluvremena viđena je prava "uspavanka" pošto više nijedan tim nije uspeo da uputi udarac ka golu rivala!

Fudbaleri Obale Slonovače bolje su počeli drugi deo. Agresivnom igrom na sredini terena iznenadili su Portugalce, i u takvoj situaciji uspeli su da u nekoliko navrata poprilično uzdrmaju odbranu Portugalaca na čelu sa golmanom Eduardom. Prvih petnaestak minuta drugog poluvremena proteklo je u smenjivanju ekipa u napadima, međutim, iz njih nisu stvorene neke izglednije prilike. Kako je vreme odmicalo činilo se da obema ekipama ponestaje snage i da će biti najvažnije da se sačuva sopstveni gol.

Poslednjih 20 minuta na terenu bio je i najbolji fudbaler Obale Slonovače Didije Drogba, koji je zamenio saigrača iz čelsija Salomona Kalua. On je igrao sa longetom na desnom laktu, i nije bio u prilici da previše pomogne svom timu.

Interesantno, selekciji Obale Slonovače ovo je prvi susret na Svetskim šampionatima koji je završen nerešenim rezultatom (pobeda i dva poraza na prethodnom nastupu u Nemačkoj 2006), i prvi u kojem nisu uspeli da postignu gol. Još jedna zanimljivost vezana je za ovu reprezentaciju.

Selektor Sven Goran Erikson ušao je u istoriju svetskog fudbala kao prvi trener koji je predvodio tri selekcije na Mundijalima, a da nijedna nije njegova rodna zemlja!
 

Obala Slonovače - Portugal 0:0
Stadion: Nelson Mandela. Gledalaca: 50.000. Sudija: Larionda (Urugvaj).

Žuti kartoni: Zokora, Demel (Obala Slonovače), Ronaldo (Portugal).

OBALA SLONOVAČE: Beri, Ebue (Romarik 88'), Demel, Kolo Ture, Tiote, Tijene, Zokora, Jaja Ture, Žervinjo (Keita 82'), Dindan, Kalu (Drogba 68'). Selektor: Sven Goran Erikson.
PORTUGAL: Eduardo, Bruno Alveš, Fereira, Karvaljo, Mendeš, Koentrao, Deko (Tijago 62'), Meireleš (Amorim 85'), Dani (Simao 55'), Ronaldo, Liedson. Selektor: Karlos Keiroš.

2024 © - Vesti online