Utorak 15.06.2010.
17:19
Vestionline

Lev poziva na oprez protiv Srbije

Nemačka je u prvom kolu grupe D na Svetskom prvenstvu pregazila Australiju 4:0, dok su fudbaleri Srbije poraženi od Gane sa 1:0 i igraće pod pritiskom pobede.

"Istina, među nama je zavladala jedna atmosfera olakšanja nakon ubedljive pobede nad Australijancima. Međutim, protiv Srbije moramo biti izuzetno pažljivi. Srbija je ekipa koja može da dominira, a protiv nas imaju imperativ pobede", dodao je strateg Nemačke, i dodao da će i protiv "orlova" igrati napadački tandem Podolski-Klose.

 "U njih nikada nisam sumnjao, bio sam uveren u njihove kvalitete. Iskreno, nikada nisam razumeo zašto se toliko diskutuje o Lukašu Podolskom", poručio je Lev.

Kapiten Nemačke Filip Lam ističe da je najvažnije što je zabeležena pobeda na startu Mudnijala, jer je moglo biti i drugačije.

"Važno je da smo Mondijal otvorili pobedom, ali pred nama je dugačak put. Sada smo svi skoncentrisani na duel protiv Srbije. Na početku meča protiv Australije imali smo i sreće kada oni nisu uspeli da iskoriste dobru priliku. Ipak, mi smo kvalitetna ekipa koja tokom jedne utakmice može da stvori mnogo prilika za gol", rekao je kapiten "pancera Fili Lam.

Švajnštajger je potpuno dominirao sredinom terena protiv "kengura", a pred duel sa Srbijom kažu da su njegovi saigrači dodatno podigli samopouzdanje.

"Odlično je što smo tako lako pobedili Australije pre svega zbog samopouzdanja. Odigrali smo dobro utakmicu i nadamo se da ćemo u slične partije pružati i u nastavku takmičenja, rekao je Bastijan Švajnštajger.

Srbija i Nemačka igraju u petak u Port Elizabetu od 13,30 sati u 2. kolu grupe D.

2024 © - Vesti online