Četvrtak 27.10.2016.
15:14
Vestionline

Da volimo Zapad, a ne da ga mrzimo

M. Karović
Za Zapad, u napad: Čedomir Jovanović

"Neodgovornost pojedinaca iz vrha vlasti, koji svoju političku platformu grade na jačanju antizapadnog raspoloženja u Srbiji, polako prerasta u otvorenu kampanju koja svoj rezultat treba da da na predsedničkim izborima proleća sledeće godine", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanović je ukazao da sve pozitivne pomake u pristupanju Srbije Evropskoj uniji ne treba da zamene neodmereni politički postupci.

"Politika sedenja na dve stolice ulazi u svoj neizvesni finiš, gde se više ni ne skriva činjenica da Rusija u Srbiji ubrzano gradi svoje pozicije kroz otvorenu pomoć pojedincima koji su spremni da žrtvuju budućnost svoje zemlje zbog sopstvene perspektive koja postoji samo ako se stalno govori o izmišljenim ultimatumima i uslovima", naveo je lider LDP-a.

On je primetio da očigledno jačaju pritisci da se Srbija otvoreno stavi u službu ruske politike i interesa i da ovo društvo, slomljeno trodecenijskim lutanjem, sada postane i sredstvo u borbi Rusije i Zapada, gde smo mi neizbežne žrtve.

"Predsednički izbori i kampanja koja je već počela kroz upozorenja koja su nam poslata preko slučaja Crne Gore, pokazuju da su spremna sredstva i logistika koji od nas treba da naprave saveznika ruske političke strategije i na taj način sami sebi oduzmemo pravo da samostalno odlučujemo o svojoj budućnosti", istakao je Jovanović.

2024 © - Vesti online