Četvrtak 27.10.2016.
00:13
Vestionline

Rusija i saveznici podigli bombardere na uzbunu

Reuters
Vojne vežbe članica ZND-a

Pet bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije vinulo se u nebo "istočnoevropskog i centralnoazijskog regiona“ kako bi predstavljalo kontrolne ciljeve za dežurne PVO Belorusije, Kazahstana i Rusije.

- Sa vojnih aerodroma Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Uzbekistana i Jermenije u vazduh su podignute dežurne posade aviona MiG-21, Su-27, MiG-29 protivvazdušnih odbrana koje su dobile naredbe, izveli vazdušno izviđanje, ušle u zonu presretanja i izvođenja uslovnog uništenja kontrolnih ciljeva - navodi se u saopštenju.

U vazduh je podignuto oko 100 aviona i helikoptera Oružanih snaga zemalja-članica ZND, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Velike vojne vežbe objedinjenih sistema PVO počele su danas na teritoriji sedam država ZND. U njima učestvuje 130 komandnih centara i oko 100 borbenih aviona. U proveri učestvuju dežurne posade PVO Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije, Tadžikistana i Uzbekistana. Snagama se upravlja iz kontolnog centra Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Moskovskoj oblasti.

2024 © - Vesti online