Sreda 26.10.2016.
09:21
Tanjug, Vestionline

Funkcioner MUP-a špijunirao da bi napredovao?

pixabay.com
Špijuniranje za CIA (Foto: Ilustracija)

Prema saznanjima "Blica", Popara nije radio za novac, već za poziciju u policiji, a priveden je i saslušan početkom oktobra.

Međutim, nakon toga on je nastavio da radi u MUP-u i redovno dolazi na posao, navodi "Blic".

Prema operativnim saznanjima, Popara nije radio za novac nego je pokušavao da se odavanjem informacija dodvori Amerikancima, navodi izvor "Blica".

- Želeo je da povrati radno mesto u UKP, odnosno višu poziciju jer je pre nekoliko meseci premešten u stanicu poznatu kao 29, gde radi u analitici - kaže sagovornik lista blizak istrazi.

Popara, koga nijedan zvaničnik još nije javno imenovao, u UKP bio je na mestu pomoćnika načelnika UKP, a u opisu posla mu je bila saradnja sa stranim policijskim službama.

Međutim, za sada nije moguće dobiti precizne informacije koji je nivo tajnosti i operativna vrednost podataka koje je, kako se navodi, dostavljao Amerikancima.

Kako pojedini izvori tvrde, reč je o poverljivim informacijama iz MUP-a, odnosno da se policijski funkcioner sumnjiči da je Amerikance redovno izveštavao o aktivnostima u kabinetu ministra Nebojše Stefanovića, kadrovskim rokadama, stanju u službi kao i policijskim akcijama na terenu.

Upoznati sa ovim slučajem iz MUP-a za "Blic" kažu da je Popara navodno te prikupljene informacije prenosio u direktnom kontaktu sa operativcima CIA.

Nakon višenedeljnog praćenja, pri jednom od tih kontakata je i uhvaćen, navodi "Blic".

2024 © - Vesti online