Sreda 26.10.2016.
08:02
Ž. M. - Vestionline

Gde su, šta rade - Zoran Erceg! Misterija srpskog centra

Reuters
Celu sezonu propustio, a i ove nema klub: Zoran Erceg se "izgubio" na košarkaškoj mapi

Od tada mu se gubi svaki trag, nedostupan je za medije, nema ga na društvenim mrežama, u totalnoj je ilegali, a novi klub ni na vidiku. Prošlu sezonu je celu propustio, a i ova je uveliko krenula, a njega nema! Spekulisalo je da je prošle godine odbijao mnoge evropske velikane. Pisalo se o Makabiju, Armaniju, Panatinaikosu, čak se stidljivo pominjala i Crvena zvezda, ali... Navodno, nije želeo za spusti cenu koju je imao prethodnih godina, a koja se pisala sedmocifrenim brojem.

Pošto je mnogo puta odbijao dres sa državnim grbom, pretprošlog leta je konačno bio na spisku "orlova". Odigrao je solidno Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Nije u cvetu mladosti, ali tek mu je 31 godina, a čini se da je ovom pauzom završio sa igranjem košarke. Pitanje je da li bi iole ozbiljniji klub želeo da uzme košarkaša koji nije igrao godinu dana. Cena mu je sigurno drastično pala, pa je postao zaboravljen. Kao u onoj rubrici - Gde su, šta rade?

Počeo je karijeru u Novom Bečeju, ime napravio u FMP-u. Bio je član čuvene generacije "pantera", koju su činili: Teodosić, Rašić, Savanović, Cvetković...Put ga je dalje vodio u Pirej, u Olimpijakos, igrao je za Panionis i Bešiktaš, branio boje slavnog CSKA, a poslednji klub mu je bio Galatasaraj, za koji je igrao od 2013. do 2015. godine.

2024 © - Vesti online