Utorak 25.10.2016.
13:40
Srna

"Sankcije Rusiji i priznavanje Kosova - nikad"

Tanjug
Susret delegacija iz Srbije i Belorusije: Lilija Ananič i Tomislav Nikolić

Nikolić je rekao da Srbija uređuje državu prema najsavremenijm standardima i da je važno da se ispune uslovi iz pregovaračkih poglavlja, sve dotle dok od Beograda ne traže nezavisnost samoproglašenog Kosova, saopšteno je iz Pres službe predsednika Srbije.

- Mi ne želimo da se stavljamo ni na jednu stranu kad se naši prijatelji svađaju, zato što bismo izgubili jednog prijatelja, a drugog ne bismo stekli - rekao je Nikolić.

On je izrazio zahvalnost Belorusiji i njenom predsedniku Aleksandru Lukašenku što nije napuštao Srbiju u teškim momentima i što je pokazao privrženost Srbiji tako što ju je posetio tokom 1999. godine.

Nikolić je naveo da se Lukašenko lično založio da srpsko-beloruski odnosi dobiju čvrstu političku podlogu i jaku ekonomsku dimenziju.

Predsednik Srbije rekao je i da Belorusija može da pomogne Srbiji da spreči odlazak mladih ljudi iz zemlje, kvalifikujući tu pojavu kao janičarstvo novog doba, navodi se u saopštenju.

Ministar za informisanje Belorusije Lilija Ananič naglasila je da između dve zemlje postoje iskreni i prijateljski odnosi i dodala da joj je izuzetna čast što Belorusija ima priliku da učestvuje na Beogradskom sajmu knjiga.

- Mi želimo duhovne veze i kulturološke vrednosti, naše veze su neraskidive i važno je da ih negujemo i u budućnosti - naglasila je Ananičeva.

2024 © - Vesti online