Ponedeljak 24.10.2016.
13:47
Tanjug, Vestionline

Prosinečki: Voleo bih da budem selektor Hrvatske

Reuters
Zna svoj put: Robert Prosinečki

- Da radim u hrvatskom klubu? Nema šanse, u njima se brzo iskoriste i treneri i ljudi - rekao je Prosinečki u intervjuu za agenciju HINA.

Kako je naveo, ne sviđa mu se atmosfera u hrvatskom nogometu, odnosno to što se čini da je Zdravko Mamić njegov apsolutni vladar. Ipak, odmah naglašava da s njim "nit' je dobar nit' je loš" i napominje da je napravio i dobre stvari.

- Postoji percepcija da Zdravko Mamić vodi hrvatski fudbal, da je apsolutni vladar - što je možda i tačno, međutim, napravio je i neke odlične stvari. Napravio je klub koji u celoj Evropi znaju. Neću ulaziti u druge stvari, jer neko mu je omogućio da bude 'gazda'.

Ipak, što se tice reprezentacije Hrvatske, Prosinečki ima drugacije mišljenje.

- Pa, ko ne bi voleo voditi Hrvatsku? Ali, sada hrvatska reprezentacija dobro gura, iako su svi od samog početka bili protiv Čačića i nisu želeli da on bude selektor. Mislim da je odradio odlično Evropsko prvenstveno i samo je malo nedostajalo sreće i hrabrosti, a startovalo se dobro i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - zaključio je Prosinečki.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde sjajno je krenuo u kvalifikacijama za Mundijal sa Azerbejdžanom i ima sedam bodova posle tri kola. On je dodao da se nada da će taj san potrajati, mada, Azerbejdžan nije fudbalska zemlja i više ulaže u boks ili rvanje.

On je otkrio i da je od nekadašnjih saigrača u najboljim odnosima sa Zvonimirom Bobanom i Zvonimirom Soldom i da sa njima cesto pije kafu, kad je u Zagrebu, kao i da je sa predsednikom Saveza Davorom Šukerom u korektnim odnosima, da se postuju, ali da ne piju kafu zajedno.

2024 © - Vesti online