Nedelja 23.10.2016.
13:43
Vestionline

Odlično - Srbija će jaganjcima da nahrani čak 100 Kineza!

Tanjug
Branislav Nedimović

Da ne bude da mi izmišljamo - sam ministar je, gostujući na TV Pink i objavljujući ovu, realno - lepu vest, istakao da Srbija u ovom momentu nema dovoljno jaganjaca i ovaca, ali da je važno da je otvoreno tržište za plasman, te da je na poljoprivrednicima i državi da se iskoristi ta mogućnost.

Otprilike, kao da su nam Sjedinjene Američke Države ili Rusija dozvolile da im izvezemo sve atomske bombe koje proizvedemo... U svakom slučaju, Nedimović je poručio:

- Na ovaj način smo otvorili mogućnosti za naše proizvođače i prerađivače da u neograničenim količinama izvoze goveđe i jagnjeće meso u Kinu.

Nedimović je podsetio da pre 10 godina, kada je Srbija potpisala sporazum sa Rusijiom o slobodnoj trgovini, nismo imali voćnjake, ali smo imali tržište i mogućnosti za plasman. Sada je ta slika promenjena i svake godine raste izvoz voća.

To možda baš i nije sto odsto istina, jer jesmo imali voćnjake i solidno smo izvozili u EU (uvek može i bolje), a danas - to što raste - to nam se često i vraća zbog otrova u našem voću. No, nije ni realno očekivati od ministra da vam kaže celu istinu...

2024 © - Vesti online