Subota 22.10.2016.
16:49
Vestionline

Britancima cakle oči: Đokovićeva budućnost je sumorna

Reuters
Rano se ponadali: Novak Đoković obradovao Britance, ali ko se zadnji smeje najslađe se smeje

- Đoković se nije proslavio u drugoj polovini godine. Mučio se sa povredama, samopouzdanjem, formom, a vrhunac je bio poraz od Roberta Bautiste Aguta na Mastersu u Šangaju. Nije uspeo da osvoji ni set protiv igrača koga je pobedio pet puta pre toga. Nije bio to onaj pravi Novak. Mnogi se pitaju sada - da li su njegovi problemi samo fizičke prirode? Priznao je da je iscrpljen, ali ako želi da sačuva prvo mesto na kraju 2016. godine, moraće da igra u Parizu i Londonu, nema izbora. Marej može da ga prestigne. Razlika između njih dvojica je bila preko 9.000 bodova, a sada je 2.415 - stoji u analizi "Gardijana", a onda se navode činjenice koje ne idu u prilog Novaku.

- Đoković ima 29 godina. Poređenja radi, Federer je u posle 29. godine osvojio samo jedan Grend slem, a Nadal nijedan. Nadamo se da će Novak i Serena da nauče nešto iz ove sezone i da nađu svoj put do najboljih izdanja, kako smo često umeli da ih vidimo, jer su i dalje potrebni tenisu - navodi se u tekstu britanskog lista.

Ipak, Britanci zaboravljaju da i Marej ima isto godina kao i Novak, a da je Sten Vavrinka stariji dve godine od Srbina i Britanca. Njih trojica bi trebalo da dominiraju i u narednoj sezoni jer je teško da bi Federer i Nadal, ali i neko od mlađih, mogao da ih ugrozi. Njih trojica su osvojila svih pet velikih turnira ove sezone, uključujući i Olimpijske igre u Riju.

2024 © - Vesti online