Četvrtak 20.10.2016.
18:55
D. Dekić - Vesti

Vučić razbija opoziciju

www.mc.rs
Đrođe Vukadinović

 Isključenje dojučerašnje predsednice Sande Rašković Ivić zbog odbijanja da poslanika Đorđa Vukadinovića isključi iz poslaničkog kluba DSS-a, predložio je deo partijskog rukovodstva. Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ističe da su mediji bliski Vučiću dali prostora dvojici bivših članova DJB da traže njegovu smenu.

Poslanik Đorđe Vukadinović ističe da je vlast uvek mešetarila po opoziciji, naročito praveći omiljene opozicionare poput Vojislava Šešelja u vreme Slobodana Miloševića, do naprednjaka tokom vlasti Borisa Tadića, ali da nikada niko to nije radio ovako metodično i opsesivno kao Vučić.

- Bitno mu je samo da ima poslušne, bez obzira na to da li su levi ili desni, a koji će ga blago kritikovati, da bi on bio u zlatnoj sredini i glumio žrtvu. Opozicija makar u parlamentu je počela s nezgodnim pitanjima, što njega nervira jer je taman bio zatvorio politički prostor i sve medije - ukazuje Vukadinović.

Katarska veza

Posle niza negativnih tekstova o zaštitniku građana Saši Jankoviću o čijoj se kandidaturi za predsednika Srbije spekuliše, na tapetu "Informera" bliskog premijeru nalazi se i mogući kandidat Vuk Jeremić. Tabloid tvrdi da Jeremića finansira ambasada Katara u Nemačkoj, uz opasku da katarski režim "finansira ID koljače", kao i da je neobično što je baš Jeremićev rođak Jasminko Pozderac, ambasador Srbije u Kataru.
 

2024 © - Vesti online