Četvrtak 20.10.2016.
18:03
D. N. Petrović - Vesti

Sudbina zemlje na manjinama

Tanjug
Da li će manjine stati uz Mila?

Puno je i saveta da Bošnjaci ostanu neutralni i da ne bi trebalo da budu tas na vagi, jer, kako god da se opredele, mogu napraviti istorijsku grešku. Drugi tvrde da Bošnjaci moraju sa Milom, jer su u Demokratskom frontu i još nekim opozicionim strankama "četnici".

Širi se i spektakularno nagađanje da je ruski predsednik Vladmir Putin preko predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana lobirao za opoziciju u Crnoj Gori, a da je ilegalni turski pokret Fetulaha Gulena uz Amerikance, savetovao Bošnjake da se priklone Đukanoviću.

Matica Bošnjaka Sandžaka javno je pozvala Bošnjačku stranku da se priklone opoziciji i da napuste "fašistički režim" Mila Đukanovića. Slično misli i Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori koja je na izborima dobila samo 1.000 glasova i nije prešla cenzus, ali je uspela da Bošnjačkoj stranci "oduzme" siguran treći mandat.

U Bošnjačkoj stranci optužuju Muamera Zukorlića i njegovu ispostavu u Rožajama da su znali da neće preći cenzus i da "radili za nekoga" i išli sa ciljem da razbiju bošnjačko jedinstvo i oslabe bošnjački korpus u Crnoj Gori.

Reis ljut

Reisa IZ Crne Gore Rifata Fejzića razljutili su analitičari i komentatori koji tvrde da Vlada u kojoj će većinu obezbediti manjine ne bi bila stabilna vlada.
- Da li to znači da mi kao manjine nismo isti u ovoj zemlji, da li to znači da naš glas nije isto što i glas drugih građana Crne Gore - pita se Fejzić.

2024 © - Vesti online