Petak 16.10.2009.
08:59 >> 09:14h
Vestionline

Dečak se poigrao sa pola Amerike

Šef policije u okrugu Larimer izjavio je novinarima da je šestogodišnji Falkon Hin bio sakriven na tavanu sve vreme potrage započete nakon što je njegov brat izjavio da ga je odneo balon koji se otkačio iz dvorišta kuće.

Dramatičnoj potrazi za dečakom posvećena je velika pažnja na televizijskim kanalima. Balon je posle dvočasovnog leta po Koloradu sleteo na polje, da bi ga okružila vozila sa spasiocima.

Policija je na zemlji pretraživala oblasti nad kojima je balon leteo, kao i susedstvo kuće u kojoj dečak živi.

Potom je saopšteno da je dečak pronađen živ i zdrav u kutiji na tavanu porodične kuće. Šef policije saopštio je da je kuća dva puta pretražena, ali da pretraga očito nije bila temeljna. Prema njegovim rečima, dečakov brat je takođe više puta ispitan:

"Rekao je da se njegov brat popeo u balon i bio je vrlo uporan u toj tvrdnji, razgovarali su sa njim više puta i nije odustajao od te priče".

Predstavnik policije dodao je da nije prvi put da se traga za detetom koje se sakrije bojeći se da je nešto loše učinilo.

Strahovalo se da je dečak ušao u korpu vezanu za balon, koja nije pronađena kada je balon sleteo.

Balon srebrnaste boje, koji je prema izveštajima napravio dečakov otac, je tokom leta navodno dostizao visinu i od 2.000 metara. Leteo je više od 60 kilometara pre nego što se spustio na zemlju.

Dečakov otac, Ričard Hin, navodno je koristio balon u meteorološke svrhe.

2024 © - Vesti online