Četvrtak 20.10.2016.
13:12
Srpski telegraf

Tražili od Trampa da se odrekne Šešelja: Evo šta im je vojvoda poručio

Tanjug
Glasajte za Trampa: Ovako je Šešelj dočekao Bajdena

Među tridesetak potpisnika pisma mahom su muslimani i Hrvati koji su izbegli u Ameriku posle rata. Obrazlažući zahtev, napisali su da je Šešelj za vreme rata "sprovodio teror u istočnoj Bosni, gde je podsticao na ubistva, silovanja, mučenja", i da neko ko pretenduje da bude vođa američke nacije ne sme da prihvati podršku takvog čoveka.

Šešelj za "Srpski telegraf" kaže da ga ta "američka intelektualna bagra" apsolutno ne interesuje.

- Svi koji mrze Trampa i mene optužuju za zločin u Srebrenici mogu da jedu go*na. Besni psi mogu da laju, ali karavni Trampa prolaze. Čak i kad bi me sam Tramp preko svih svetskih medija napao najgorim rečima, ja bih ga i dalje podržavao i apelovao na sve časne ljude da glasaju za njega, jer je on jedino pravo rešenje za Ameriku - kaže Šešelj.

On poručuje svim potpisnicima ovog otvorenog pisma da će njegov kandidat slaviti izbornu pobedu.

- Kandidat kog sam ja podržao na izborima u Srebrenici, Mladen Grujičić, nedavno je pobedio na izborima za gradonačelnika. Podržavam i Trampa, pa će i on pobediti u Americi - kaže vojvoda.

Zanimljivo je da su gotovo svi koji su stali iza ovog pisma tokom ratova u biH i na Kosovu bili u diplomatskim misijama na ovim područjima, a još je zanimljivije da među njima ima i desetak ljudi sa ovih prostora, mahom bivših žitelja BiH.

Oni podsećaju da je Šešelj u septembru poželeo dobrodošlicu američkom potpredsedniku Džozefu Bajdenu političkim skupom na kojem je dao podršku Donaldu Trampu, ali i da je u više navrata pozvao Srbe koji žive u Americi da glasaju za njega.

Takođe napominju da se njegov program bazira na nacionalističkoj retorici, stvaranju "velike Srbije", udaljavanju od EU i traženju bližih veza sa Rusijom. Podsećaju i da je javno spaljivao zastave NATO, na čije bombardovanje naše zemlje gledaju kao na "akt dobra" koji je "sačuvao hiljade života", ali je "stigao prekasno za Bosnu".

- Čini se da Vojislav Šešelj vidi Donalda Trampa kao saveznika za svoj cilj, a Tramp nije učinio nušta da se ogradi od njegove podrške - navode u pismu.

2024 © - Vesti online