Četvrtak 20.10.2016.
07:14
Vestionline

"Đokoviću je bolje da se pripazi Mareja"

Reuters
Sezona mnogo zanimljivija nego što je iko mislio: Endi Marej opasno preti Novaku Đokoviću

Poznati američki novinar Piter Bodo za "ESPN" napisao je tekst pod nazivom: "Đokoviću je bolje da se pripazi Mareja".

- Dugo očekivana borba Serena Vilijams i Angelike Kerber za broj 1 je završena posle odustajanja Serene. Međutim, navijači su dobili novu bitku  - za tenisera broj 1. Ovo niko nije mogao da predvidi jer je prednost Novaka bila čak 9.000 bodova, do pre dve nedelje je bila 4.500, a sada je samo 2.415 - piše Bodo i dodaje:

- Sada Marejova nada tinja da može već ove sezone da skine sa trona Novaka. Škot, po sopstvenom priznanju, igra najbolji tenis u životu, opet je sa trenerom (Lendlom), sa kojim je ranije uspešno sarađivao, osvojio je Vimbldon i Olimpijske igre i opet dobio oreol šampiona. Marej ne krije da mu je cilj da postane broj1. 

Bodo podseća na izjavu Đokovića iz Šangaja.

- U poslednja tri meseca nisam našao tu vrstu zadovoljstva na terenu. Osećam da sam sada drugačija osoba, promenio sam način razmišljanja - rekao je Novak.

On podseća da je ove sezone Srbin osvojio Rolan Garos, jedini Grend slem turnir koji mu je nedostajao, da je vezao četiri najveća turnira, srušio rekord Roda Lejvera iz 1968. godine. 

- Sada se svi pitaju da li je filozofski sklon Đoković spreman da obrije glavu ili ode u neku komunu. Frustracija na meču u Šangaju protiv Bautiste Aguta govori da njegovo ponašanje nije u skladu sa onim što propagira. Nema sumnje da Marej i njegov trener Lendl "posmatraju" Novaka, da smatraju da je sada prilika za napad.

Bodo smatra da će pravi njihov obračun da bude na Australijan openu u Melburnu 2017. godine, gde je Novak tri od poslednje četiri godine pobedio Škota u finalu. On podseća na izjavu Mareja posle osvajanja titule u Šangaju.

- Moj cilj nije bio da ovu godinu završim na prvom mestu, ali na početku naredne sezone postoji ta mogućnost - rekao je Marej.

Endi će pre Pariza igrati ATP turnir iz Serije 250 u Beču, dok Novak pauzira do izazova u dvorani "Bersi".

2024 © - Vesti online