Sreda 19.10.2016.
12:56
nezavisne.com, Vestionline

Bosanac kažnjen posle posete Nemačkoj

hsa12.wordpress.com
Foto: Ilustracija

Naime, kompjuterskom proverom utvrđeno je da je u šengenskoj zoni boravio neprekidno 121 dan, odnosno 31 dan više nego je dozvoljeno. Državljanin BiH morao je da plati masnu kaznu zbog kršenja Zakona o boravku.

Bavarska policija, koja je obavestila javnost o ovom slučaju, nije saopštila da je državljanin BiH dobio zabranu ulaska u zemlje Šengena. Izgleda da su nemačke vlasti, ipak, bile blagonaklone pa nisu izrekle ovu najstrožu kaznu na koju su više puta upozoravali i iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

"U zemljama Šengena možete provesti najviše 90 dana tokom 6 meseci - 180 dana. Šestomesečni periodi računaju se od dana prvog ulaska u zemlje Šengena. Ovih 90 dana može se iskoristiti tokom jedne posete ili u okviru više putovanja, ali je bitno da se vodi računa o broju dana koji se provedu u zemljama Šengena. Važno je da se posle 90 dana boravka obavezno napusti zona Šengena sve dok ne prođe period od 6 meseci od dana prvog ulaska. Kada tih 6 meseci prođe, tada počinje naredni šestomesečni ciklus u kojem se ponovo može provesti 90 dana u zemljama Šengena. Boravak bez vize duži od 90 dana ilegalan je i može da rezultira trajnom zabranom ulaska u zemlje Šengena", upozorenje je za sve koji nameravaju da putuju u zemlje Šengena.

2024 © - Vesti online