Ponedeljak 14.06.2010.
20:27
Tanjug

Obama: Naftna mrlja kao 11. septembar

Barak Obama

"Na isti način na koji je pogled na naše slabosti i našu spoljnu politiku duboko promenjen napadima od 11. septembra, mislim da će ova katastrofa oblikovati način na koji razmišljamo o čovekovoj okolini, u mnogim godinama pred nama", rekao je Obama u intervjuu časopisu "Politiko".


Američki predsednik je, povodom kongresnih izbora u novembru, poručio da su demokrate u Kongresu doneli teške odluke i da su radili u stresnijim okolnostima nego bilo koji sastav Kongresa koji se pamti.


"Oni su uradili veliki posao i zaslužuju da ponovo budu izabrani. Boriću se za njih, učiniću sve što mogu i koristiću svoj položaj da tu činjenicu predočim američkom narodu", istakao je Obama u intervju za politički časopis iz Arlingtona.


On je priznao da u SAD trenutno preovlađuje raspoloženje protiv sadašnjih kongresmena, jer su ljudi nezadovoljni stanjem ekonomije.


"Moram da podsetim narod da nismo mi stvorili taj nered. Ovaj sastav Kongresa je žestoko odgovorio u trenutku kada je privreda zaista mogla da se surva sa litice", dodao je Obama.


Časopis ocenjuje da će demokrate u novembru, kada se održavaju izbori za trećinu mesta u Senatu i za kompletan sastav Predstavničkog doma Kongresa, zabeležiti gubitke na obe strane.


Časopis, takođe, napominje da zvaničnici Obamine administraciije priznaju da republikanci imaju šansu da u novembru osvoje većinu u Predstavničkom domu.

2024 © - Vesti online