Ponedeljak 17.10.2016.
12:19
Vestionline

"Vučić je prodao Svetog Savu za 7 miliona evra"!

Twitter/ctaleksic
Srpski svetac ili šeik?

Za Dveri ovakav postupak predstavlja svojevrsno vređanje zdravog razuma svih građana Srbije, zatiranje hrišćanskih korena, negiranje postojanja srpskog naroda i države na prostoru Novog Pazara - Starog Rasa, drevne Raške oblasti, gde je i stvorena prva srpska država.

Inače, škola se i u vreme komunizma zvala po Svetom Savi ali sada je došlo takvo vreme da nam dolaze naši arapski "prijatelji i partneri" koji daju novac, ali uz uslove da se po njihovim vladarima, predsednicima i osnivačima kalifata nazivaju škole, bolnice, vrtići, parkovi, dok se naš premijer time hvali.

Dveri pitaju, kako je Ministarstvo prosvete moglo da izda saglasnost, kada pomenuto ministarstvo nosi naziv po Svetom Savi, prvom srpskom Prosvetitelju?

                                    Kalifa proterao Svetog Savu

Premijer se u nekoliko navrata pohvalio da je njegova lična odluka bila da se pomenuti objekti grade baš u Novom Pazaru. Promena imena škole je klasična politizacija i namirivanje dugova iz perioda predizborne kampanje sa Vučićevim koalicionim partnerima u Raškoj oblasti, da bi se zadovoljili Bošnjaci koji "nisu baš srećni" da im se škola zove - Rastko Nemanjić Sava.

Zar toliko koštaju obraz, čast i ponos Aleksandra Vučića koji se za 7 arapskih miliona evra odriče svojih slavnih predaka i kao gumicom briše 1.000 godina srpske istorije.

2024 © - Vesti online