Ponedeljak 17.10.2016.
11:34
Vestionline

Vučić: Sumnjive optužbe protiv Dikića

Tanjug
A da nije to sve bio dogovor sa Milom?

- Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt - rekao je Vučić.

Dodao je da ni društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti. 

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama. 

Grupa od 15 osoba, među kojima se nalazio i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšena je u nedelju u okolini Podgorice. Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore je potom saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. 

"Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bio lišavanje slobode premijera Crne Gore", navodi se dalje u saopštenju. 

Hapšenjima su se bavili i strani mediji - agencije AFP i AP naširoko pišu o hapšenju grupe državljana Srbije uoči izbora u Crnoj Gori i o nadmetanju Zapada i Rusije za tu zemlju.

2024 © - Vesti online