Nedelja 16.10.2016.
23:23
Vestionline, Zenskimagazin.rs

10 načina da iskoristite zubnu pastu

pixabay.com
Njeno dejstvo je nezamenljivo: Pasta za zube

1. Uklonite ogrebotine sa kožne obuće

Pasta za zube brzo i efikasno uklanja ogrebotine sa kožnih cipela. Stavite malu količinu paste za zube na mekoj krpi i trljajte površinu cipele. Zatim uklonite ostatke vlažnom krpom.

2. Očistite dirke klavira

Dirke vašeg muzičkog instrumenta su postale žute? Očistite ih četkom i pastom. Ostatke obrišite vlažnom krpom. Ovo čišćenje je posebno efikasna za bele klavijature, koje su izrađene od slonovače.

3. Čišćenje belih cipela i patika

Vaše bele patike postepeno postaju sive? Ili guma na vrhu patika više nije bela? Stisnite malo paste za zube na četkicu i istrljajte patike.

4. Očistite gvožđe

Čak se i gvožđe visokog kvaliteta prlja tokom vremena. Nastali talog na površini gvožđa možete lako ukloniti pastom za zube, i bez štete na aparatima za domaćinstvo. Stisnite malo paste na hladnoj površini gvožđa, istrljajte krpom, a zatim isperite vodom i ostaviti da se osuši.

5. Poliranje srebra i zlata

Da vaš nakit blista kao dana kada ste ga kupili, uzmite staru četkicu za zube, istiskajte pastu i očistite nakit.

6. Uklonite mirise iz posuđa

Dečije posude često imaju uporan miris mleka, od kojih se možete osloboditi na ovaj način: Stavite malo paste za zube i dobro utrljajte zidove posude. Nakon toga, posudu isperite vodom.

7. Očistite kupatilo

Ako vam specijalna sredstva za čišćenje kupatila nisu pri ruci, dobro će vam doći pasta za zube. Pasta za zube će dati blistavi sjaj vašem kupatilu. Isto tako, možete da očistite lavabo i kadu. Osim toga kada čistite pastom za zube, dobijate veliki bonus: uklonićete neprijatan miris iz odvoda.

8. Uklonite dečje crteže sa zidova

Ako je vaše dete u naletu kreativnosti nacrtalo nešto na zidu, uklonite ovo “umetničko delo” uz pomoć paste za zube i krpe.  Pasta za zube takođe dobro uklanja tragove mastila od hemijske olovke.

9. Uklonite mrlje od ruža za usne

Stisnite paste na mrlju i trljajte energično krpom. Zatim isperite vodom.

10. Uklonite tragove vode sa drvenog nameštaja

Dovoljno je da stavite mokru čašu ili šolju na drvenom stolu i ostaće ružan trag od vode. Da biste se oslobodili toga, potrebna vam je meka krpa i pasta za zube.

Pasta za zube je neophodan alat ne samo u kući, već i kao kozmetički proizvod: pored čišćenja zuba, dobro suši bubuljice i smanjuje crvenilo.

Međutim, vlasnici osetljive kože moraju biti oprezni sa pastom jer može izazvati iritaciju.

2024 © - Vesti online