Nedelja 16.10.2016.
15:49
Vestionline, rs.sputniknews.com

"Od SAD možemo sve da očekujemo, a sve je počelo još sa Jugoslavijom"

Reuters
Antiruska histerija koju zagovaraju SAD počele mnogo pre Sirije: Vladimir Putin

Upitan da li su se odnosi između Rusije i SAD pogoršali zbog Sirije, Putin je na konferenciji za novinare završnog dana samita BRIKS-a u Indiji, odgovorio:

- Grešite, setite se šta se dogodilo u Jugoslaviji - odatle je sve počelo. Ja tada nisam ni bio predsednik. Međutim, jesam li ja okrenuo avion nad Atlantikom? To je bio Jevgenij Primakov - rekao je ruski lider, a prenosi Sputnjik.

On je pohvalio i tadašnji stav Borisa Jeljcina.

- Uzgred, Boris Jeljcin je bio poseban. Kada je zauzeo prilično čvrst stav o pitanju Jugoslavije, odmah su svi počeli da se prisećaju kako je voleo da popije. Tako je zapoceta diskreditacija. Eto, odatle je sve počelo - istakao je Putin.

Ruski predsednik je komentarišući nedavne navode zamenika američkog predsednika Džozefa Bajdena o merama protiv Moskve zbog hakerskih napada rekao da "od američkih kolega možemo svašta očekivati".

- Šta je on rekao a da mi ne znamo?! Zar zvanični organi SAD ne prate i ne slušaju sve šta se dešava u svetu? To je svima poznato još odavno, tu nema nikakve tajne, a dokaz tome su milijarde dolara potrošene od strane CIA i NSA, kao i drugih službi - rekao je on. 

Ruski predsednik je dodao da tome u prilog idu i mnoštvo dokaza i priznanja, dok je jedina novina da tako nešto stiže iz usta visokih zvaničnika, a takve pretnje ne odgovaraju normama međunarodnog dijaloga.

2024 © - Vesti online