Nedelja 16.10.2016.
14:12
Tanjug

Oglasila se i policija: Uhapšeni državljani Srbije spremili automatsko oružje, planirali napade

Tanjug/AP
Akcija hapšenja u Crnoj Gori

Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali nameru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike.

Zbog interesovanja "svih medija", Stojanović je rešio da se oglasi pisanom izjavom u kojoj potvrđuje hapšenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

"Tačno je da su službenici Uprave policije, tokom prethodne noći, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a postupajući shodno operativinim i obaveštajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 lica, državljana Srbije, dok se za jednim licem, takođe državljaninom Srbije, traga - ističe se u izjavi.

Dodaje se da su ta lica osumnjičena da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

"Uprava policije je u vezi navedenog događaja, shodno proceduri, uputila tužilaštvu informaciju koja je planirana za javnost", kaže se u pisanoj izjavi direktora crnogorske policije.

Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić i još najmanje 15 osoba uhapšeno je prethodne noći u Crnoj Gori, pod sumnjom da su , kako javlja televizija PinkM, planirali da danas, tokom parlamentarnih izbora u toj zemlji, izvedu terorističke akcije, izazazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Kako prenose medjiji, Stojanović je i u četvrtak 13. oktobra izjavio, povodom održavanja izbora nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

2024 © - Vesti online