Subota 15.10.2016.
21:59
Vestionline

Vašington zapretio Moskvi: I Putin će znati za to!

Tanjug
Ozbiljne pretnje Rusiji: Džozef Bajden

- Naravno, s obzirom na takav agresivan istup, moramo preduzeti mere kako bi zaštitili svoje interese, nekako se zaštititi od rizika - rekao je portparol Vladimira Putina Dmitrij Peskov te dodao da je ''takva nepredvidljivost opasna za ceo svet ''.

Potpredsednik SAD Džo Bajden izjavio je u petak za NBC njuz kako je Vašington spreman da odgovori na hakerske napade koje navodno sprovodi Rusija, a koji su dizajnirani da ometaju predstojeće američke izbore.

- Zašto još nismo poslali poruku Putinu? - upitao je Bajdena Čak Tod, domaćin emisije u kojoj je gostovao.

- Mi šaljemo poruku - rekao je Bajden i nastavio "Imamo za to kapacitete i..."

- On će to znati? - Prekinuo ga je voditelj pitanjem.

- Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći uticaj - odgovorio je američki potpredsednik.

Bajdenove pretnje poklopile su se sa izveštajem NBC koji se poziva na "sadašnje i bivše zvaničnike" koji tvrde da CIA navodno planira "tajni" hakerski napad na Rusiju u znak odmazde zbog navodnih ruskih nastojanja da utiču na američke izbore i to protiv Hilari Klinton.

Ta operacija je osmišljena da se osramoti vođstvo Rusije, prijavio je NBC. U izveštaju se tvrdi kako imaju direktna saznanja o situaciji te da je "CIA bila zadužena za to da Beloj kući ponudi opcije".

Vikiliks je međutim, izrazio je sumnju u to da je izveštaj o "tajnom sajber ratu protiv Rusije '' istinit.

"Ako su te tvrdnje ozbiljne onda - prvo, ne bi bile najavljene i drugo - za to bi bila zadužena NSA (Agencija za nacionalnu bezbednost), a ne CIA", Vikiliks je objavio na tviteru.

2024 © - Vesti online